Így szépül meg a Rákos-patak környezete

A képviselő-testület elfogadta a Rákos-patak Béke utca és Röppentyű utca közötti szakaszának zöldterületi fejlesztését. A cél az, hogy a terület pihenőparkká váljon. 

A patak déli, XIII. kerületi tulajdonban lévő oldalán külön gyalogos és kerékpáros utat alakítanak ki, közvilágítási hálózatot építenek ki, futósávot létesítenek, valamint új játszóteret és fitneszteret is építenek. Talajvízkút kialakításával biztosítják a fű és a növények öntözését.

A Kassák Lajos utca – Huba utca – Botond utca közötti szakaszon a jelenlegi parkoló terület helyén közösségi tér épül. A pihenőtéren helyezik el a kerület díszpolgárának, Papp László olimpiai bajnok bokszolónak a szobrát.

A Váci út – Bessenyei utca – Visegrádi utca – Tutaj utca szakasz zöldterületén a mainál szebb, biztonságosabb, jobban átlátható és közvilágítással ellátott rekreációs területet alakítanak ki. A felújítás során új funkcióval gazdagodik a terület: a fitnesztér a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt alkalmas lesz a sportolásra. A Visegrádi utca felőli részt lekerítik, lakossági előkerteket és új fasort telepítenek.

A Váci út 134. mögötti játszótér területe bővül, új játszóeszközöket helyeznek ki és felújítják a zöldfelületeket – írja az önkormányzat.